miercuri, 29 mai 2013

Tarziu...

E tarziu ... si partea cealalta a patului e din nou goala .
E prea tarziu sa ma gandesc la ce a fost ..

Poate nu am stiut sa apreciez momentele in care erai aici . Poate ca tu erai langa mine in pat si imi vorbeai de viitor , iar eu eram cu mintea in alta parte . Poate ca ma iubeai cu adevarat , dar iubirea nu era de ajuns . Poate ca am uitat sa iti spun sa nu ma judeci , si poate ca uitai sa ma intelegi . Poate ca uitam sa iti arat cat de mult te iubeam , si tu poate uitai sa ma strangi in brate uneori . Poate radeam prea des , si poate uitai sa ma asculti . Poate ceream prea multa libertate , si poate din senin ai decis sa mi-o oferi pe toata .
Poate ca nu am fost noi de vina , ci toate lucrurile astea marunte .

Dar cel putin , pe atunci aveam un motiv sa ma trezesc dimineata , si culmea , cu zambetul pe buze . Iubeam sa spun "buna dimineata " si ca raspuns sa aud "te iubesc " . Iubeam fiecare zi , din simplul motiv ca erai acolo . Tu imi dadeai putere sa zambesc , sa lupt , sa merg mai departe . Iubeam fiecare noapte , pentru ca adormeam la tine in brate , pentru ca numai in bratele tale era cu adevarat cald . Pentru ca acolo imi era locul , la tine in brate .

E tarziu , din nou nu pot sa dorm si , din nou ma simt singura . Sunt singura . Chiar daca in jurul meu sunt zeci de persoane , tot singura ma simt . Si nu vreau sa fi langa mine in acest moment . Nici acum si nici in alta noapte ... pentru ca iubirea s-a stins , intr-adevar e prea tarziu .
Dar uneori chiar simt nevoia sa fiu tinuta in brate . Uneori vreau sa impart patul cu cineva , si sa ma trezesc alaturi de cineva , si cineva sa-mi spuna "te iubesc" .

sâmbătă, 18 mai 2013

Zori de zi


" Nu pot sa ma despart de ea . Nu e asa usor . Eu ma mai gandesc si la altii , nu doar la mine . "
Dar la mine te gandesti ? Te gandesti ca te joci cu mine , sau ca ma ransti ? Te gandesti ca ma doare ?
Cand erai cu mine in pat te gandeai la cei din jur ? Te-ai gandit la ea , sau la ala care ma iubeste , si sufera din cauza mea ? Te-ai gandit vreo' data ca atunci cand ma strangi in brate , ca si cum as fi femeia vietii tale , ranesti pe cineva ? Te-ai gandit vreo' data la fetele pe care ,practic , le-ai inselat cu mine ? Dar la mine si la ce simt eu ... te-ai gandit vreo' data ?

Ei bine , tin sa te anunt ca eu , in ultimul timp ma gandesc doar la tine . Si tin sa te anunt ca imi pasa de tine . Si daca in noaptea asta pateai ceva , nu stiu ce faceam . Doar cand ma gandesc la ce ar fi putut sa se intample , nu pot sa ma mai misc , si mi se face un gol in stomac . Si asta pentru ca imi pasa . si spun doar "imi pasa" pentru ca nu vreau sa ajung la celelalte doua cuvinte , de care imi e frica , dar pe care stiu sigur ca le simt .

Si zorii zilei m-au prins din nou alaturi de tine .. si cand ai plecat , durerea din piept a reaparut ...
   
      Cafeaua nu o sa aiba acelasi gust in dimineata asta ...

miercuri, 8 mai 2013

Barbatii vietii mele


O sa incep cu tine , tu , cel cre trebuia sa-mi fi alaturi indiferent de situatie , toata viata . Tu , care trebuia sa fi acolo si sa nu ma lasi niciodata sa cad . Tu care trebuia sa ma aperi si sa-mi spui ce-i bine si ce nu in viata asta de cacat . Tu , tata ! Si pentru toate prin cate am trecut , dau vina pe tine , pentru ca am dreptul asta !
Iar tu , tu nu ai nici un drept sa-mi spui ca gresesc . Nu ai dreptul sa te enervezi pe mine , pentru ca toate greselile pe care le-am facut , au fost din vina ta . Si eu am dreptul sa dau vina pe tine , si am dreptul sa ma comport cum vreau . Pentru ca niciodata nu ai fost langa mine cand aveam nevoie de sfaturi , sau de un tata !

Prima mea dragoste , barbatul vietii mele ! Cat am plans si cat am suferit din cauza ta , si cat de tare a durut ... Cat de fericita am fost , cate tresariri si cate zambete , cate emotii , cate saruturi la fiecare colt de strada , cate vise si sperante .. Cate dezamagiri , cate tipete , cate lacrimi , cate vorbe , cate suspine si cate servetele aruncate in pat . Dar te-am iubit , iar atunci cand ai plecat din viata mea definitiv , ai lasat un gol . Un gol pe care il simt si acum , chiar daca nu te mai iubesc , si pe care nu o sa-l umple nimeni , niciodata . Dar inca tresar cand te vad ... si cred ca asta o sa-mi ramana toata viata .

V.
Zapacitule , am tinut la tine ca la ochii din cap ! Alaturi de tine am facut cele mai tampite lucruri din viata mea . Langa tine am fost pur si simplu eu , fara sa mint si fara sa ma ascund . Am tipat de fericire sau am urlat de durere , ai fost acolo . Ai fost acolo sa stergi lacrimi , sa ma imbratisezi , sa-mi ridici moralul . Ai fost langa mine in pat atatea nopti , si m-ai trezit de atatea ori cu "Te iubesc " in loc de " Buna dimineata " , si m-ai ajutat sa ma pun pe picioare dupa fiecare deceptie si m-am simtit protejata de un barabat , pentru prima data in viata . Pentru asta iti multumesc !
Dar nu ai avut incredere in mine . M-ai mintit , iar asta a durut . Am gresit mult atunci cand vine vorba de tine , dar greselile tale au durut mai mult decat ale mele . Mai mult decat fata , m-a durut sufletul cand ai dat prima palma . Si m-a durut sufletul din nou , cand ai aruncat in mine cu cuvinte urate . Si m-a durut si mai tare , cand am inceput sa observ ca in loc sa ne iubim , ne pierdem ca prostii , fara macar sa stim de ce .
Si ne-am pierdut , si s-a pierdut si iubirea mea pentru tine , dar afectiunea pe care ti-o port nu o sa se piarda niciodata . Si oricand o sa ai nevoie de mine , sa fiu acolo , promit !

A.
Cel mai bun prieten , acel cineva care e acolo tot timpul . Cu care bei o cafea intr-o dimineata de iarna , sau o sticla de vin intr-o seara de vara . Acel cineva care te asculta atunci cand ceilalti nu o fac . Care te asculta fara sa spuna nimic , te lasa sa plangi si te ia in brate . Acel cineva in care ai incredere totala , si care intr-o viata intreaga , nu te-a dezamagit niciodata . Acel cineva care conduce in timp ce tu canti ca nebuna , si nu iti spune ca ai o voce groaznica . Acel cineva care te lasa sa cazi , doar pentru ca asa e bine , dar te ridica de la  pamant , sa iei din nou startul .
Acel cineva esti tu , si iti multumesc pentru ca existi ! Aaa , si , ti-am mai spus ca te iubesc ?

C.
Pereche de ochi verzi , m-ai dezamagit cumplit . Nu ma asteptam niciodata sa-mi faci asta , nu tocmai tu , nu tocmai mie . Nu tocmai tu care imi dadeai mii de sfaturi si care ma ridicai mereu cand eram la pamant , nu tocmai mie care te ascultam cuminte , pentru ca imi erai drag . Nu tocmai tu , care stii ce e dezamagirea , nu tocmai mie , care am fost dezamagita prea des . Nu tocmai acum , cand ai devenit prezent in fiecare gand de-al meu si in fiecare vis .
Iti amintesti de ceilalti , care au trecut prin viata mea ? Ii cunosti foarte bine , imi stii povestea .. Iti amintesti ce imi spuneai ? " Sunt niste prosti , si nu te merita . Meriti ceva mai bun " . Ei bine , dragul meu , ei nu m-au tratat niciodata ca pe o curva . Pentru ca intr-un final , asta ai facut , m-ai tratat ca pe o curva , si pentru asta nu te iert . Nu tocmai pe tine !

Au mai fost si altii , dar nu au insemnat nimic . Dar nici nu m-au dezamagit, asa cum au facut-o cei pe care i-am iubit .


Iar pe tine , tata , nu te iert . Nu te iert pentru ca mi-ai distrus copilaria , nu te iert pentru ca nu ai fost acolo niciodata cand am avut nevoie de tine ca adolescenta , si nu te iert pentru ca acum , ai curajul sa-mi spui ca am facut greseli , sau inca mai fac .


Iar voua , cei pe care v-am iubit , va repet : nu m-ati meritat . Iar atunci cand ati plecat , cand m-ati dezamagit sau cand ati renuntat la mine prea usor , mi-ati facut un bine . Merit ceva mai bun de atat .